Közlekedés, parkolás


Közlekedés:

A város az M7-es autópálya mentén fekszik, a Velencei tó és a Balaton között, a 60 km. magasságában. A város egyaránt jól megközelíthető közúton és vonattal. Budapestről a város közúton (M7 autópálya vagy 70-es főút), távolsági autóbusszal (Népliget buszpályaudvar) vagy vonattal (Déli pályaudvar). A Dunántúlról a város elérhető a 8-as főúton (Veszprém felöl), a 81-es főúton (Győr felől), 71-es főúton (Balaton északi része felől), 6-os főút, 63-as főút, 64-es főút (Pécs, Szekszárd felől). Kelet felöl a legegyszerűbb a Budapesten átvezető utak, illetve a dunaújvárosi, dunaföldvári Duna-hidak igénybevétele.

Parkolási lehetőségek:

Mivel a rendezvény helyszíne a Belváros, a parkolási lehetőségek zöme fizetés ellenébe vehető igénybe. Javasolt parkolási helyek a közvetlen környéken:

Alba Plaza Bevásárló és Szórakoztató Központ

Alba Plaza Bevásárló és Szórakoztató Központ (Palotai u. 1.). A tetőparkoló használatának első órája ingyenes, az azt követő minden megkezdett óra 200,- Ft. Számla a Plaza irodájába igényelhető. Távolsága a rendezvény helyszínétől: 100 m.

Mátyás Király körút

Mátyás Király körút teljes hosszban. Az automatában vásárolható parkolójegy ára: 110 Ft/óra. Szombaton és vasárnap a parkolás ingyenes. Távolsága a rendezvény helyszínétől: 50 m.

Murvás parkoló

"Murvás parkoló" (Palotai u. 2.). néven ismert beépítetlen területen a parkolás ingyenes. Távolsága a rendezvény helyszínétől: 150 m.

Hotel Gellért

A Hotel Gellért zárt parkolója kizárólag a szálloda vendégei részére áll rendelkezésre. Távolsága a rendezvény helyszínétől: 10 m.